Martinovanje v Restavraciji 1906

Hotel Triglav & Restavracija 1906 Bled, 11. 11. 2017, 19:00
Bled za sladokusce

Martinovo ali god Sv. Martina je dan, na katerega se evropske države na raznolik način spominjajo svetnika, ki je dal svoj plašč beraču, da bi lahko skril svojo revščino. V Sloveniji se dan Sv. Martina praznuje predvsem kot praznik vina. Do tega dne se mošt obravnava kot nečisto in grešno novo vino, ki se ob blagoslovitvi spremeni v pravo vino. Žlahtne kapljice nam bo v hotelu Triglav podrobneje predstavil gostujoči vinar, za kulinarično spremstvo pa bo poskrbel kuharski mojster s svojo ekipo. 

V soboto 11. novembra prirejajo Martinovo večerjo z izbranimi vini Iaquin iz vinske kleti v Vipolžah, Goriška Brda, ki jih bo predstavljal Aleš Jakončič. Sprejem gostov bo ob 19:00 na terasi restavracije 1906.

Martinova pojedina tokrat obljublja 6 izvrstnih domiselnih krožnikov, ki so nastali z odličnim timskim delom njihove marljive kuharske ekipe pod vodstvom chefa Viktorja Grosa.

Martinov jedilnik

Pozdrav iz kuhinje

***

Terina mavžlja na kakijevi blazinici

Balzamični radič

Domača čebulica

***

Consommé rdečega zelja z rdečo peso in repo

***

Čebulni ragu z rumenjakom

Gosja jetra

***

Sorbet belega grozdja

***

Konfit račjega bedra s skorjico jabolka in kostanja

Vinska glazura

Bučni štrukelj

Espuma rdečega zelja

Pirota s špinačo in kozjim sirom

***

Martinova bovla z mlinci

Cena jedilnika z vinsko spremljavo je 65,00 €


Za rezervacije jih pokličite ali jim pišite:

T: 04-575-26-10

E: info@hoteltriglavbled.si

Na koledar

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.