Razstava v Infocentru Triglavska roža Bled

Infocenter Triglavska roža Bled, 20. 12. 2017 - 11. 2. 2018, 14. 2. - 11. 3. 2018, 8:00 - 16:00
Razstave so na ogled brezplačno.
Julijske Alpe: fotografska razstava Tržačana Roberta Valentija: Julijske Alpe (20.12. - 11.2.) 

"Kot alpinist, fotograf in naravoslovec sem ponovno prehodil Julijske Alpe v raznih letnih časih, s posebnim ozirom na tiste mogočne vrhove, katerim je Kugy pred več kot stotimi leti posvetil svojo romantično prozo. S spoštovanjem in občutkom sem skušal utrgati najbolj čudovite razglede, zasledovati svetlobo, okoliščine in atmosfere, ki niso bile vedno predvidljive. A najlepše in nepozabne trenutke sem doživel, ko sem taboril na najvišjih vrhovih, včasih obdan z meglo, v snegu ali pod zvezdnato streho, med barvami in tišino divjine teh gora." Roberto Valenti

Roberto Valenti se je rodil v Trstu. Je akademski alpinist CAI (Italijanski alpinistični klub), državni učitelj alpskega smučanja, okoljevarstvenik in fotograf naturalist. Ljubezen do alpinizma in fotografiranja, ki sta sicer povezani s Krasom, ga je s časom privedla do spoznavanja Alp in drugih evropskih vrhov, kjer je v raziskovanju novih/drugačnih izkušenj stopil v stik z neokrnjenimi naravnimi oazami tako imenovanega wildernessa na Zemlji kot so to Andi, Patagonija, Himalaja , Afrika, Aljaska in Rdeče morje.
Reportažam potovanj in fotografijam narave se je pridružilo še dodatno ovrednotenje podob preko načrtne in natančne kompozicije, ki je obogatena s posebnimi kromatskimi in okoljskimi pogoji.
Njegove podobe narave in gora so bile večkrat nagrajene na raznih vsedržavnih fotografskih natečajih in razstavah. Številne fotografije so bile tudi objavljene na koledarjih in v številnih strokovnih revijah.

V letu 2015 je dobil nagrado »Luigi Medeot« za najboljši scenarij na natečaju Alpi Giulie Cinema z multivizijo  »L'Uomo che parlava alle Montagne - Človek, ki je govoril goram«, avdiovizualnim projektom o Juliusu Kugyu in o Julijskih Alpah.

Preko fotografije in drugih interakcijskih multimedijskih izraznih oblik skuša pripovedovati lastne izkušnje v zvezi z naravo in svetom.
240-letnica prvega pristopa na Triglav: razstava fotografskega natečaja "Triglav 240" (14.2. - )
Na koledar

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.