Razstave v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 1. - 30. 9. 2018, 1. - 31. 10. 2018

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabi na razstave. 

  • 1. 9. - 19. 9.: Blaž Kumerdej: Razstava o Blažu Kumerdeju (1738 - 1805), slovenskem razsvetljencu, pedagogu, prevajalcu in jezikoslovcu je nastala leta 2010 v sodelovanju Muzejev radovljiške občine – Mestnega muzeja Radovljica, Občine Bled in Zavoda za kulturo Bled. Potujoča razstava o blejskem rojaku predstavlja evropske in slovenske razmere ter Bled v drugi polovici 18. stoletja, šolstvo tistega časa, slovenske razsvetljence – Kumerdejeve sodobnike ter njegovo rodbino, življenjsko pot, tiskano in rokopisno dediščino in zgodovinski spomin nanj. Ob 280-letnici rojstva Blaža Kumerdeja se razstava vrača v blejsko knjižnico, ki se po njem imenuje.
  • 1. 9. - 30. 9.: Razstava unikatnih izdelkov Lane Berden: Lana Berden se predstavlja s kreativnimi unikatnimi izdelki,  kot so toaletne torbice, torbice za vse priložnosti, denarnice in drobna darila, ki jih ustvarja z ljubeznijo in ki je vtkana v prav vsak šiv ter droben detajl. Zaščitni znak njenih kreacij so čipke, ki dajejo izdelkom še poseben čar.
  • 1. - 31.10.: Ta veseli knjižni svet - Branje je užitek, zato so za vas že devetič pripravili razstavo z izborom literarnih del. Vabijo vas k sodelovanju.


Razstave so odprte v delovnem času knjižnice.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.