Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 19. - 20. 4. 2018, 4. 5. 2018, 10. - 11. 5. 2018, 17. - 18. 5. 2018, 29. 5. 2018
 • Četrtek, 19. 4., 18:00: Ukradeno iz pozabe (in dopolnjeno ...) - Ob dejavnosti Esperantskega društva Maribor smo naleteli na roman La sonorilo de Bled (Blejski zvon), sicer edino prozno delo, izvirno napisano v esperantu, ki se dogaja v Sloveniji. Roman smo prevedli v slovenščino in prevod dodali k izvirniku, torej je roman natisnjen dvojezično, tako bo verjetno zanimiv tistim, ki esperanta ne razumejo, kakor tudi vsem ostalim, ki ne poznajo slovenskega jezika, a razumejo esperanto in takih je po svetu kar nekaj. Predstavitev knjige bo moderirala Jerneja Jezernik. Osrednja gosta bosta filozof Vinko Ošlak in predsednik esperantskega PEN dr. Giorgio Silfer iz Švice. Predstavitev bo v slovenskem jeziku.
 • Petek, 20. 4., 14:30: Jogica za dojenčke - Vadba za dojenčke, ki jih mamice ob sproščujoči glasbi masirajo, delajo raztezne vaje in krepijo moč ter občutke zaznavanja telesa v prostoru. Jogica povezuje mamice s svojimi najmlajšimi, pa tudi s samimi seboj. Brezplačno vadbo za dojenčke vodi Petra Arula.
 • Petek, 20. 4., 15:20: Pravljična jogica za otroke - Otroci so naravni jogiji in tudi najbolj aktivni se radi umirijo. Dobesedno obožujejo dihalne vaje, petje oma, masažo, prilagojeno posebno njim, in jogijske vaje, ki jih skozi pravljico o živalih, vremenskih pojavih ali otroškem svetu izvajamo na uricah pravljične jogice. Za zdravje, umirjenost in boljšo osredotočenost. Ker si želimo zdravih otrok, ki točno vedo, kaj in zakaj počnejo s svojimi mislimi in telesi. Vodi Petra Arula, certificirana učiteljica Rainbow kids yoge.
 • Petek, 20. 4., 17:00: Muca copatarica - Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Fru-fru o muci, ki nerednim otrokom odnese copate.
 • Petek, 4. 5., 17:00: Živalske prigode - Delavnico za otroke bo vodil Bojan Turunčič.
 • Četrtek, 10. 5., 18:00: Dom 2. - je varen ali ne? V organizaciji Medgeneracijskega centra Bled boste v nadaljevanju spoznali, ali je naš dom varen? Koliko odpadkov ima? Na varnost doma vplivamo predvsem s tistim, kar vanj vnašamo. Govorili bomo o pasteh modernih materialov, predvsem plastike. Dotaknili se bomo tudi oblačil, kuhinjske posode, kvalitete vode, svetlobe in raznolikih drugih pripomočkov, ki jih redno vnašamo v svoj dom. Sproti bomo poiskali alternative, rešitve in naravne materiale, s katerimi si zagotovimo varno in kvalitetno bivanje nas in naše družine. Predavala bo Alenka Kleindienst Endliher.
 • Petek, 11. 5., 17:00: Cvetlična delavnica - Cvetlično delavnico za otroke, na kateri bodo izdelali košarice s cvetjem, bo pripravil Srečo Koren.
 • Petek, 11. 5., 19:00: Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost - Otvoritev razstave klekljanih izdelkov s kulturnim programom, za katerega bodo poskrbeli učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled.
 • Četrtek, 17. 5., 19:30: Na Švedsko s psom - Potovanje s psom zahteva drugačno organizacijo, a odpira nova obzorja in zagotavlja nova poznanstva! Prepotovali so Avstrijo, Nemčijo, Dansko, Švedsko in kos Norveške. Na poti so spoznali tako težave kot prednosti potovanja s psom ter spoznali veliko štirinožnih prijateljev in njihovih ljubiteljev. Predavanje je še posebej primerno za vse ljubitelje živali in Skandinavskih dežel! Še krajši oris potovanja: Leipzig-Legoland-Odense-rekordni viseči mostovi-državica Ladonia-Goteborg-med jeleni in borovnicami-najvišji švedski slap-Lillehammer-Oslo-Alandsko otočje. Predaval bo Igor Fabjan.
 • Petek, 18. 5., 17:00: Beli mucek - Predstava nagovarja najmlajše in jih na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti v izvedbi Lutkovnega gledališča Fru-fru.
 • Torek, 29. 5., 19:30: Hospickafe - Slovensko društvo Hospic vabi na Hospickafe, pogovor o življenju in njegovih izzivih, preizkušnjah, radostih in bolečinah, o bivanju s smislom in o minevanju. Goste Natalijo Šimunovič, glasbenico in pisateljico, ter Rajka Podgornika, gojitelja bonsajev, nekoč ultramaratonca, in njegovega sina Miha Podgornika, ultramaratonca (Spartathlon, Jungle marathon Brazilija, prečenje Islandije in Grenlandije), trenerja biatlona, snemalca, bo povezovala igralka Manca Ogorevc.
Na koledar

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.