Razstave v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 1. 6. - 31. 8. 2018

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabi na razstave. 

  • junij 2018: Vitrina ustvarjalnosti: "Mi pa ustvarjamo vsi" - Svoje izdelke so na ogled postavili učenci likovnih delavnic in oddelkov podaljšanega bivanja OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Izdelki so nastajali počasi in z veliko mero potrpežljivosti. Tako so prežeti z ustvarjalnostjo in otroško nagajivostjo. Mentorice: Bernardka, Ana in Špela.
  • 1.-20.6.: Kako se rojevajo in umirajo dinozavri - Dinozavri imajo posebno mesto v domišljiji ljudi, saj je njihov svet in življenjsko okolje zaradi velike časovne oddaljenosti in redkih fosilnih ostankov predmet mnogih špekulacij in nepreverjenih predstav. V času, ki ga živimo je na temo njihovega življenja posnetih kar nekaj filmov, med njimi je najbolj znan Jurski park, dinozavri pa so upodobljeni tudi v slikanicah in knjigah za otroke. Gre za pravo »Dinomanijo« v svetu potrošništva, kjer skuša vsak na svoj način predstaviti njihovo ero in seveda pri tem tudi nekaj zaslužiti. Avtor razstave je Vitomir Pretnar, član fotografskega društva Jesenice.
  • 21.6.-31.8.: Njim, ki junaki so najbolji, svetinje zlate daje v dar – Gorenjci in odlikovanja v prvi svetovni vojni - Avtorici Anja Poštrak in mag. Barbara Kalan na razstavi Gorenjskega muzeja iz Kranja prikazujeta pregled polkov avstro-ogrske vojske, v katerih je bilo veliko Slovencev in tudi Gorenjcev, med katerimi pa so bili mnogi za svoje zasluge tudi odlikovani. Del, ki je posvečen odlikovanjem, se iz predstavitvenega dela tistih najpomembnejših, poveže v življenjske zgodbe izbranih Gorenjcev. Ti so se znašli na različnih bojiščih, ob različnem času, izhajali so iz različnega okolja, z različno izobrazbo, zelo pa so bila različna tudi njihova hrabra dejanja. Med njimi predstavljamo tudi Jožefa Hribarja, ki se je po koncu vojne kot kovač naselil v Želečah pri Bledu.

Razstave so odprte v delovnem času knjižnice.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.