Triatlon Bled

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 24. 6. 2017, 8:00 - 18:00
Bled za aktivne

Triatlon na Bledu ima že bogato zgodovino. Leta 1984 je bilo namreč prav na Bledu prirejeno prvo tekmovanje v triatlonu v Sloveniji. Vse od leta 2003 pa TK Triatlon Kamnik v sodelovanju s Turizmom Bled ponovno prireja tekmovanja v triatlonu.

Prireditev je namenjena tako profesiolnim tekmovalcem kot rekreativcem v več kategorijah in težavnostih (Cici akvatlon, Triatlon za vsakogar, Štafetni triatlon, Olimpik triatlon).

Več informacij

V Mali Zaki pri Bledu se bo 24. junija odvil triatlon, na katerem se bodo pomerili  od najmlajših do 75-letnikov in od popolnih rekreativcev do profesionalnih športnikov. Na čelu organizatorjev je že vsa leta Miro Kregar, ustanovitelj blejskega triatlona in legenda slovenskega triatlona, ki pa tokrat v Malo Zako ne bo prišel v športni opravi, pač pa le kot koordinator dogajanja in seveda, kot navijač.

Medijski triatlon popularnih, štafetni triatlon za podjetja in združenja, triatlon za vsakogar, super sprint triatlon za mladince, olimpik triatlon in cici akvatlon za otroke.   Vse te kategorije se bodo zvrstile na dan Triglav triatlona Bled, ki se ponaša z zahtevno progo, zlasti kolesarsko. „Po grafih sodeč naša proga ustreza olimpijski v Atenah – pet klancev bo treba premagati po približno 500 metrov višinske razlike,“ je poudaril Kregar in dodal, da v takšnih zahtevnih razmerah nikomur ni lahko, ne najhitrejšim ne najpočasnejšim. „Vsak se bori sam s sabo in na koncu doseže svoje lastno zmagoslavje,“ je povedal mož, ki osvaja stopničke na najtežjih triatlonskih preizkušnjah na svetu.

Številni znani obrazi se bodo potili
Med znanimi obrazi, ki so minula leta opravili s to preizkušnjo, so tudi Borut Pahor, Marko Potrč, Luka Špik, Iztok Čop, Jani Klemenčič, Dušan Mravlje, Martin Strel, tudi pokojna Tomaž Humar in Jure Robič. Bi se jim radi pridružili? Najlažji način je, da izpolnite prijavnico na spletni strani www.trisport-klub.si, odgovore na vsa svoja vprašanja pa boste prejeli tudi, če se oglasite po elektronski pošti na info@trisport-klub.si. 

Vabljeni!

OKVIR:
Ponudba Triglav triatlona Bled:

MEDIJSKI TRIATLON POPULARNIH 
300 m plavanja,   
13 km kolesarjenja,
3,3 km teka

ŠTAFETNI TRIATLON ZA PODJETJA IN ZDRUŽENJA
300 m plavanja,
13 km kolesarjenja,
3,3 km teka
TRIATLON ZA VSAKOGAR 
300 m plavanja,
13 km kolesarjenja,
3,3 km teka

EVROPSKI MLADINSKI POKAL
SUPER SPRINT ZA MLADINCE
400 m plavanja,
13 km kolesarjenja,
3,3 km teka

OLIMPIK TRIATLON
1500 m plavanja, 
40 km kolesarjenja 
10 km teka

CICI AKVATLON ZA OTROKE
50 - 100 m plavanja,
500 - 1200 m teka 


EVROPSKI MLADINSKI POKAL 
Je edina triatlonska preizkušnja v Sloveniji, ki je na koledarju Svetovne triatlonske zveze. Da bo zadoščeno vsem evropskim standardom, prideta iz Anglije dva delegata evropske triatlonske zveze. Lani sta bila kljub obilnemu deževju z organizacijo zelo zadovoljna. Organizatorji se tudi letos potrudimo, da bo tudi letos enako.  V ta namen bo nekoliko spremenjena trasa plavanja in sicer bodo mladinci skočili v vodo na drugi strani Male zake in priplavali v direktni liniji proti menjalnemu prostoru. 
Mladinci, ki se borijo za točke evropskega pokala se bodo pomerili na razdaljah 400-13-3,3.  Najhitrejši potrebujejo za te razdalje manj kot 40 minut, tekmovalci pa pritečejo v cilj  v razdelkih po zgolj par sekund. 

CICI AKVATLON ZA NAJMLAJŠE
Je namenjen letnikom 2005 in mlajšim -  za najmlajše 50 m plavanja in 500 m teka, za malo starejše pa 200 – 1200. Seveda najmlajši plavalo v bližini obale in v prisotnosti kar 8 čolnov potapljačev reševalcev. Tako da lahko takoj priskočijo na pomoč ob eventuelnih težavah mladih plavalcev. 
Za označitev proge je ponavadi postavljenih precej napihljivih delfinov, krokodilov, ki jih otroci kasneje dobijo za nagrade.

TRIATLON ZA VSAKOGAR
Je namenjen vsem tistim, ki si parkrat na teden vzamejo par uric časa za telesno vadbo. 300 preplavanih metrov , 13 kilometrov kolesa in 3,3 km teka so ravno pravšnji zalogaj. Tudi termin, takoj po letnih dopustih je ravno pravšnji za vse, ki si tekom poletja, ko je voda v jezerih in na morju topla, dnevi daljši,  lahko vzamejo malo več časa plavanje, kolesarjenje in tek. In konec poletja se gredo pomerit na blejski triatlon za vsakogar. 

OLIMPIK TRIATLON 
Bo na sporedu v soboto popoldan, ob 14 uri, kot zadnje dejanje Trišportnega dneva na Bledu. Na njem se bodo pomerili najboljši slovenski triatlonci in triatlonke, saj velja za Državno prvenstvo. Najhitrejši, se pravi državni prvaki bodo opravili s preizkušnjo v dveh urah. Tisti, ki pridejo na tekmovanje za potrditev svoje pripravljenosti, ki so si jo pridobili s treningi tekom poletja pa vse tja do 3 ure in pol. tekmovalci morajo preplavati 1500 m (2 kroga), prekolesariti 40 km (6 krogov) in preteči 10 km (3 kroge). 
Vsi krogi se dogajajo v okolici Male zake, tako da svojci in navijači lahko z enega mesta spremljajo celotno dogajanje. 

ŠTAFETNI TRIATLON
Je namenjen športnikom, ki še ne obvladajo vseh treh triatlonskih disciplin – plavanja, kolesarjenja in teka, ampak se združita dva ali trije tekmovalci in kot ekipa premagajo vse tri discipline. To je tudi izvrsten, sedaj popularni Team building, saj je močno prisoten timski duh. Razdalje 300-13-3,3. 

MEDIJSKI TRIATLON
Je namenjen predstavnikom medijskih hiš. Da novinarji niso zgolj opazovalci  in opisovalci dogajanja, temveč aktivni udeleženci. Razdalje so rekreaciji primerne – 300 – 13 – 3,3. Lahko se izvede v štafetni izvedbi, kjer nastopijo po trije tekmovalci za ekipo ali posamezniki, ki opravijo s celotnim triatlonom sami. 

Na koledar

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.